Sírkövek felújítása

A sírköves telefonszáma
E-mail: sirkomesterinfo@gmail.com
Sírkövek felújítása
A legtöbb temetőben még mindig sok régi sír található, melyek elhanyagolt állapotban vannak. Senki sem szeretné, ha a szeretteinek állított emlékeket az idő vasfoga tönkretenné, mindenkiben megvan a szándék arra, hogy a sírköveket karbantartsa, felújítsa, visszaállítsa eredeti formájába. Csak nem mindenki találja meg erre a megfelelő lehetőséget. A tapasztalt szakemberek munkájával még a legrégebbi, omladozó sírok is teljesen helyreállíthatok, újszerű állapotba hozhatók.

Az elszíneződések, karcolások, a kő eredeti fényének elvesztése, a sírok megsüllyedése, a fagy okozta repedések, a mohásodás mind orvosolhatók a sírkő renoválása keretében. A felújítást csakis tapasztalt szakemberre bízzuk, nehogy kifizessünk egy vagyont és végül nagyon ráfázzunk, ahogy erre sajnos nem egy példa van. A sírkő felújítás egyik módozata a tisztítás, amikor a mohát, a felületi szennyeződéseket távolítják el a kőről. Ez különösen hatékony megoldás a mohásodásra, elszíneződésre hajlamos mészkőnél, ahol nagyon látványos változás érhető el magasnyomású mosó használatával.

Egyre népszerűbb megoldás az impregnálás, ami a sírok víztaszító anyaggal történő bevonását jelenti. Ezt érdemes mielőbb elvégeztetni, még mielőtt a nedvesség és a fagy károkat okozna a sírkőben. A sírkő felújítás azonban történhet teljes restaurálással is, mikor az omladozó, berepedezett részeket állítják helyre, gyakorlatilag gondos munkával újraépítik, eredeti formába hozzák a régi sírt. Ez gyakran új alap építését is igényli a megsüllyedés miatt és a legapróbb részletekre is kiterjedő folyamat, melynek során a sírfelirat betűit is pótolják, újrafestik.

Budapesti temetők listája:
Angeli utcai urnatemető, Budafoki temető, Cinkotai köztemető, Csepeli temető, Csillaghegyi urnatemető, Óbudai temető, Szent Gellért urnatemető, Farkasréti temető, Izraelita temető, Kerepesi temető, Kispesti öreg temetőt, Kispesti új temető, Kispesti izraelita temető, Kozma utcai izraelita temető, Megyeri temető, Rákospalotai köztemető, Lőrinci temető, Erzsébeti temető, Új köztemető.

Sírkő felújítás során az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk
Bontás, szállítás, tisztítás, csiszolás, polírozás, pótlás, betűvésés, átfestés, gravírozás, aranyozás, fogázás, járda készítés, alapozás, murvázás. Minden Budapesti és Pest megyei temetőben, gyors határidővel dolgozunk.

Tisztelt Látogató
Honlapunkon a „sírkő árak” menüpontban találja meg az általunk készített és forgalmazott gránit sírkövek árait. A síremlék árak nagyban függnek a kiválasztott sírkő méretétől, kidolgozottságától és a választott kiegészítőktől. Egyedi gránit sírkövek:  szimpla sírkő, dupla sírkő, urnasírkő, urna kripta készítés. Változatos színekben készítünk  egyedi gránit síremlékeket Budapesten  és Pest megyében.

Egyedi gránit sírkövek készítése és felújítása Budapest összes temetőjében és az ország összes megyéjében: Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye.

4.4/5 - (45 votes)