Műkőből készült sír tisztítása

A sírköves telefonszáma
E-mail: sirkomesterinfo@gmail.com
Műkőből készült sír tisztítása
A műkő napjainkban a legolcsóbb sírkő alapanyag, ennek oka pedig az, hogy nem tartozik az időtálló anyagok közé. Rendszeres karbantartást igényel, tisztítani, takarítani kell, mi több speciális kezelést érdemes alkalmazni ahhoz, hogy viszonylag sokáig kitartson és méltó módon őrizze szeretteink emlékét.

Korábban két választási lehetősége volt azoknak, akik műkőből készült sírkövet szerettek volna tisztán tartani. Vagy szóltak a sírkövesnek, aki magas nyomású mosóval vagy homokfújással egy időre rendbe tette a sírt vagy maguk mentek ki a temetőbe és erős sörtéjű kefével, rongyokkal, kaparóeszközökkel maguk vették kezelésbe a műkövet. Energiát és időt nem kímélve átsikálták az egész sírt, majd többször leöblítették, lemosták, áttörölgették. A műkő ennek köszönhetően megszabadulhatott a moha nagy részétől, de a kő sötét elszíneződése a fekete foltokkal együtt sajnos megmaradt. A tisztítást pedig néhány hetente újra kellett ismételni.

Mára szerencsére jóval könnyebb a műkő tisztán tartása és nem kell hozzá feltétlenül szakember segítségét sem kérnünk, mert van olcsóbb megoldás is. Léteznek olyan speciális szerek, melyekkel lekezelhetjük a sírt, így az ellenállóbb lesz legfőbb ellenségével a mohásodást, az elszíneződést és a szétfagyást is okozó nedvességgel szemben. A szilikon ebben nagy segítség nyújt, vízlepergető hatása sokáig védelmet biztosít a műkőnek. A szert két rétegben alkalmazzuk, tiszta sírra vigyük fel. A műkő a kezelés után nem színeződik és a mohásodás is abbamarad, mivel megszüntetjük a szennyeződéseket kiváltó legfőbb tényezőt, a nedvességet. Ezt a tisztítást saját kezűleg is bárki elvégezheti a műkőből készült síron.

4/5 - (60 votes)