Sírkő tippek

A sírköves telefonszáma
E-mail: sirkomesterinfo@gmail.com
Sírkő tippek
Talán nincs is olyan család, melyhez ne tartozna egy sírkő sem. Szeretteink emlékét ápolni a sírkövek gondozásával is tudjuk. Ha kell tisztítjuk, rendben tartjuk őket, ha szükséges, gondoskodunk felújításukról, szakemberre bízzuk a karbantartásukat. Néhány hasznos tipp mindenkinek jól jön annak érdekében, hogy a sírkövek eredeti szépségét évtizedeken át megőrizhessük.

Sírkő kiválasztása
A legfontosabb szempont az ár. Előre meg kell határoznunk, hogy mennyi pénzt szeretnénk/tudunk költeni a sírmelék készíttetésére. A szakember már ennek megfelelően tud nekünk ajánlatot adni úgy a sírkő alapanyagára, mint a faragásra vagy a kiegészítőkre vonatkozóan. Emellett az is fontos szempont, hogy egy- vagy kétszemélyes, nyitott vagy zárt sírt szeretnénk-e.

Téliesítés
Ha egész évben nem is fordítunk rá különösebben gondot, a sírkő téliesítéséről egyszerűen muszáj gondoskodni. Akár már egyetlen tél alatt is olyan károkat szenvedhet el – és igaz ez a márványra éppúgy, mint a minőségben jóval alatta álló műkőre -, melyek helyrehozhatatlanok és örökre vagy legalábbis a szakszerű felújításig elcsúfítják a síremléket. Ha a sírkő körül műkő járda van, azt ne sózzuk, a vázákat, rögzített lámpásokat kössük le a fagy előtt.

Járda készítése
A sírkő körül járdát kialakítani nagyon praktikus és mindenképpen javasolt megoldás. Esőben, hóban sokkal könnyebb és tisztább a sír megközelítése ilyen módon. A lebetonozott járdán kívül lehetőség van a sír körül lapokat lefektetni, melyek a későbbiekben – pl. egy hozzátemetésnél, amikor a sírt szét kell szedni – akár egyenként is felszedhetők. A legjobb, ha a lapokat éppen a későbbi mozgathatóság érdekében homokba fektetjük.

5/5 - (6 votes)